Voss Kveik Ale gær 11 g

Kveik er et norsk ord, der betyder gær. LalBrew® Voss understøtter en lang række gæringstemperaturer mellem 25-40°C.
Smagsprofil: Neutral i hele temperaturområdet med subtile frugtagtige noter af appelsin og citrus.

30,00 kr.
Inkl. moms
Antal

Kveik er et norsk ord, der betyder gær. I den norske bondegårdstradition blev kveik bevaret ved tørring og overdraget fra generation til generation. Kveik er den originale, traditionelle tørrede gær! LalBrew® Voss-stammen blev anskaffet fra Sigmund Gjernes (Voss, Norge), som har bevarede denne kultur ved hjælp af traditionelle metoder siden 1980'erne og generøst delte den med det bredere bryggeri fællesskab.

LalBrew® Voss understøtter en lang række gæringstemperaturer mellem 25-40°C, med et meget højt optimale temperaturområde mellem 35-40°C. Meget hurtig gæring opnås inden for det optimale temperaturområde, med fuld attenuation typisk opnået inden for 2-3 dage. Smagsprofilen er konsistent i hele temperaturområdet: neutral med subtile frugtagtige noter af appelsin og citrus. Flokkulering er meget høj og producerer klare øl uden filtrering eller hjælpemidler.

Fermenteringen er færdig i løbet af:

2 dage ved 40°C

3-4 dage ved 30°C

5-7 dage ved 25°C

Smagsprofil: Neutral i hele temperaturområdet med subtile frugtagtige noter af appelsin og citrus.

Gærtype: Overgær

Procent faste stoffer: 93% - 96%

Levedygtighed: ≥ 5 x 10⁹ CFU per gram af tør gær

Vild gær: < 1 per 106 gærceller

Diastaticus: ikke-sporbar

Bakterier: < 1 per 106 gærcelle

Flokkulering: Meget høj

Attenuation: Medium til høj

Temperaturområde: 25 - 40°C. Optimal: 35 - 40°

Alkoholtolerance: ca. 12% ABV